UITZENDING 22 NOVEMBER ZELL am SEE - KAPRUN 

Het skigebied van Zell am See – Kaprun bestaat uit ruim 135 kilometer pistes die reiken tot een hoogte van 3029 meter. Deze wintersportregio is bijzonder sneeuwzeker dankzij de aanwezige gletsjer. Op de flanken van de Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun gaan de liften al vroeg in het seizoen open. Diep in de winter zijn de mogelijkheden stukken uitgebreider. Dan kun je ook ski‘n op de Maiskogel (1675 m) en de Schmittenhšhe (2000 m). De 3K K-onnection heeft de Kitzsteinhorn en de Maiskogel met elkaar verbonden. Hierdoor kun je in het centrum van Kaprun in de Maiskogelbahn stappen om via de 3K K-onnection pas weer op de gletsjer uit te stappen. Zell am See – Kaprun, een veelzijdig skigebied waar zowel beginners als gevorderden zich thuis voelen

Kaprun vormt samen met Zell am See een mooie en sneeuwzekere wintersportregio met 3 skigebieden. Het is een ideale bestemming wanneer je sneeuwzekerheid, gezelligheid en veel keuzemogelijkheden belangrijk vindt. Kaprun biedt het namelijk allemaal: sneeuwzekerheid door de aanwezige gletsjer, gezellige aprs-ski en veel mogelijkheden naast het skiėn.

Kaprun is een complete wintersportbestemming waar de hele familie zich zal vermaken. Ski‘n, wandelen, schaatsen of langlaufen, het is hier allemaal mogelijk. Lekker een middagje ontspannen in de Tauern Spa is ook een geliefd uitstapje in de omgeving van Zell am See - Kaprun. Het hoogtepunt van Kaprun wordt letterlijk gevormd door de 3203 meter hoge Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun. Op deze gletsjer kun je grote delen van het jaar ski‘n. Kaprun is een veelzijdig skidorp waar gezelligheid en activiteit hand in hand gaan. Vanaf wintersportseizoen 2019/2020 zijn de twee skigebieden van Kaprun, de Maiskogel en Kitzsteinhorn, met elkaar verbonden.

Zell am See is prachtig gelegen aan de gelijknamige Zeller See. In de winter kun je hier heerlijk schaatsen of een wandeling maken langs de oevers. Toch draait het met name om ski‘n en snowboarden. Direct boven het dorp ligt een uitgebreid skigebied op de Schmittenhšhe. Daarnaast is er ook nog het gletsjerskigebied op de Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun in het nabijgelegen Kaprun. Door de komst van de zellamseeXpress kun je sinds 2019/2020 ook de oversteek maken naar de pistes van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Met meer dan 1 miljoen overnachtingen per jaar is Zell am See ŽŽn van de belangrijkste toeristische centra van het Salzburgerland. Het grootste gedeelte hiervan komt voor de uitstekende wintersportmogelijkheden.

Zell am See is een levendig dorp waar vooral jongere wintersporters ieder jaar naar terugkeren. Het dorp biedt vertier in de vorm van een bioscoop, zwembad, sportschool, rodelbaan en natuurlijk uitgebreide aprs-ski, waarvan Crazy Daisy en Pinzgauer Diele het populairst zijn. Alle voorzieningen voor een heerlijke wintersport zijn in Zell am See aanwezig