LES SYBELLES UITZENDING 6 DECEMBER 2020 

In deze uitzending zijn we in het skigebied van Les Sybelles. Een van de grotere skigebieden in Frankrijk in het Maurienne dal. Les Sybelles is het grootste skigebied van de Maurienne vallei en een van de meest uitgebreide skigebieden van Frankrijk. Les Sybelles heeft ruim 300 km aan pistes die verbinding maken met zes skiresorts:St. Sorlin d'Arves, Le Corbier, St-Jean d'Arves, La Toussuire, Les Bottieres en St. Colomban des Villards. Het milieu staat centraal in Les Sybelles. Keuze van pistes en plaatsingen van liften zijn allemaal ontworpen om het landschap van Les Sybelles te beschermen.

De pistes van Les Sybelles reiken tot een maximale hoogte van 2620 m hoogte. Dit skigebied is toegankelijk voor alle wintersport niveaus. Voor beginners liggen er direct bij de dorpen diverse groene pistes, terwijl gevorderden mooie skitochten kunnen maken. Ook families voelen zich in Les Sybelles zeer thuis. Ieder dorp heeft een eigen kinderland en vestiging van de ESF. Bergrestaurants serveren verschillende lokale gerechten zoals fondue, raclette en tartiflette. Alleen al daarom wil je naar Les Sybelles! De afgelopen jaren is er flink geēnvesteerd in het skigebied van Les Sybelles, zo is in 2019  “de Mont Corbier” stoeltjeslift gebruik genomen. Langzaam maar zeker wordt Les Sybelles steeds moderner en veelzijdiger. Het uitgestrekte skigebied Les Sybelles valt net buiten de top 3 van grootste skigebieden in Frankrijk. Les Sybelles is zijn 4e plaats meer dan waard en wint de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit bij de Nederlandse wintersporter. Gezien de uitstekende mogelijkheden die dit gebied met zijn 310 kilometer aan pistes biedt, is dit zeer terecht. Hoewel Sybelles een skigebied van formaat is, doet het op veel plekken niet zo aan en heeft het haar oude charme nog weten te behouden. Ook de prijzen liggen hier nog niet overal sky high, dus het is veel voor weinig in Les Sybelles.

Het skigebied blinkt uit in rode pistes, maar ook voor de beginnende wintersporter is er hier genoeg te doen. Voor de liefhebbers zijn er ook volop off-piste mogelijkheden. De meest uitdagende afdalingen zijn te vinden in het gebied van St. Sorlin d'Arves. Snowboarders kunnen terecht in de snowparken in Le Corbier en La Toussuire. Pistes die je niet mag overslaan zijn de blauwe piste Vallons, de rode piste Tufs en de zwarte piste Perrons Haut, alle 3 gelegen bij St. Sorlin d'Arves.