VAL DI FIEMME  UITZENDING 20 DECEMBER

Val di Fiemme in Trentino (Italie) hoopt je in haar mooie vallei in de Dolomieten te mogen verwelkomen.

Kort samengevat: Zonnig skigebied in het zuiden van de Dolomieten met veel gezellige hutten met heerlijke specialiteiten. Skigebied Val di Fiemme & Obereggen ligt in het zuiden van de Dolomieten en (de skipas) bestaat uit vijf verschillende skigebieden. Alpe Cermis, Ski Center Latemar, Alpe Lusia, Passo Rolle en Oclini beschikken samen over net iets meer dan 100 kilometer aan pistes. Ook liggen er in deze omgeving 150 kilometer aan langlaufloipes, met onder andere de bekende Marcialonga (16 km). Grootste skigebied van de regio is Ski Center Latemar met net iets minder dan 50 kilometer aan pistes. Ski Center Latemar strekt zich uit tussen Obereggen  , Pampeago en Predazzo en valt in de smaak bij families. Zo zijn er drie kinderlanden (Bruno Land, Bip Club en DragonsÕ Kingdom) en tal van eenvoudige pistes. Ook de Alpine Coaster Gardon is een activiteit die niet mag worden overgeslagen met kinderen. De Alpe Cermis ligt boven Cavalese  en staat te boek als compact en familievriendelijk. Bij Doss Dei Laresi (1279 m) is een uitgebreid kinderland (Cermislandia) en er zijn tal van blauwe pistes. Voor ervaren ski‘rs is de 7,5 km lange Olimpia afdaling, die 1400 meter hoogteverschil overbrugt, een absolute aanrader. Skigebied Alpe Lusia is toegankelijk vanuit Moena en Bellamonte en biedt zoÕn 30 kilometer aan pistes. De pistes aan de noordzijde zijn net iets uitdagender, dan de brede, zonnige afdalingen van Bellamonte. Ook hier tal van voorzieningen voor kinderen, zoals het Lusialand en het Laricino Baby Park. En altijd is daar in Val di Fiemme & Obereggen het prachtige uitzicht op de Dolomieten.

Opening skigebied: Dankzij de overvloedige sneeuwval begin december zijn de pistes van Val di Fiemme in top conditie en klaar voor gebruik: het is nu wachten op een officieel OK van de Italiaanse regering. Een geplande opening van de liften is, onder voorbehoud van de actuele situatie,  voorzien in januari en ons advies is dan ook om de website www.visitfiemme.it in de gaten te houden voor de exacte openings datum van het skigebied.

 

Richtlijnen: Val di Fiemme en al haar medewerkers zullen de veiligheidsmaatregelen, conform de opgestelde richtlijnen, toepassen om zo de gezondheid van een ieder te waarborgen. Rekening houdend met elkaar wordt en blijft het mogelijk om van een onbezorgde wintersport te genieten.

 

Actief in de sneeuw: In elk geval is het op dit moment toegestaan om bij ons te langlaufen, (met sneeuwschoenen) te wandelen of te gaan toerski‘n. Er zijn 2 langlaufcentra en voor activiteiten buiten de piste, raden wij aan deze onder begeleiding van een berggids te beoefenen.

 

We wachten geduldig op het moment dat we je hartelijk welkom mogen heten zodat je van het fraaie panorama met de Dolomieten, de gevarieerde pistes, vele zonuren en lekkere eten kunt genieten. Arrivederci oftewel tot ziens in Val di Fiemme

 

 

 

 

 

https://www.visitfiemme.it/de/more-info/praktische-infos/Sicherer-Urlaub-im-Trentino