Audi

Audi quattro®: alle wegen leiden naar een wintersportbestemming  
Audi en wintersport – die twee hebben wat met elkaar. Het geheim zit hem in één woord: quattro. Achter dat ene woord verbergt zich een wereld van hightech. En die zorgt er voor dat u vlot en veilig aankomt op de (wintersport)plaats van bestemming en ter plekke alle lastige omstandigheden de baas bent.  Als het quattro-logo op een Audi staat, betekent dat dat alle wielen worden aangedreven – altijd. Onder normale omstandigheden stuurt quattro 60% van de aandrijfkracht naar de achterwielen en 40% naar voren. Dit is de ideale basis voor soepel en krachtig accelereren en een sportief weggedrag. De balans en de stabiliteit die deze verdeling oplevert, vertaalt zich bovendien in comfortabele en vertrouwenwekkende rijeigenschappen op weg naar bijvoorbeeld de Alpen. Een Audi met quattro kleeft aan de weg. U voelt dat ú ‘in control’ bent en dat is een prettig idee, zeker in één van de vele lange Autobahn-bochten.   

Een slimme verdeling

Wat quattro echt bijzonder maakt, is de flexibiliteit. Sensoren meten continu het gripniveau van elk wiel. Zodra een wiel dreigt door te slippen, wordt de aandrijfkracht erop verminderd. De wielen die wel optimale grip hebben, krijgen juist meer kracht toebedeeld. Dit komt vooral van pas onder moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld op die laatste besneeuwde en steile helling op weg naar het prachtige huisje dat u in Oostenrijk hebt geboekt. Door de slimme krachtverdeling kan een Audi met quattro het vermogen altijd optimaal over de wielen verdelen. In de praktijk betekent dit: geen weg te glad, geen helling te steil en geen berg te hoog. U komt moeiteloos en veilig op de plaats van bestemming – een geruststellende gedachte.  Een extra sportieve inslag

Door maximale grip zorgt quattro ook voor een een zeer dynamisch weggedrag. Voor de liefhebbers die het graag nóg sportiever zien, is er het nieuwe sportdifferentieel voor de achteras. De actieve aandrijfkrachtverdeling die hiermee wordt gerealiseerd, zorgt voor een nog beter weggedrag: het sportdifferentieel helpt de auto een bocht ‘induwen’ en volgt daarbij de hoek die de voorwielen maken. Resultaat: een nog strakker, stabieler én dynamischer bochtgedrag. Een sportdifferentieel wordt doorgaans alleen in sportauto’s en/of op het circuit gebruikt, maar kenners en liefhebbers weten: het maakt de toch al unieke quattro-beleving nog intenser!     

Partners

Facebook
Rtl Snowmagazine op facebook!
Diks
Bestel jouw auto gemakkelijk online bij Diks.

Volg ons op social media:

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op social media voor de laatste updates!