Westendorf Brixental in Tirol uitzending 1 november 2020
 

Dit is de eerste uitzending voor Patrick van der Graaff in Snow magazine. Maar dat maakt hem niet zoveel uit als geroutineerde boarder. Zijn begeleidster is Ashley Gommers die al 2 jaar in Westendorf werkt en dus alle wegen wel kent. Zij werkt in de GeryÕs Inn, een mooi cafŽ aan de piste. Natuurlijk is hij in de BOARDERS PLAYGROUND geinteresseerd.

Sophie gaat alleen het gigantische skigebied ontdekken. Daarbij natuurlijk de nieuwe lift de 'Fleiding', een nieuw bergrestaurant wat helemaal omgebouwd is. Het gaat trouwens niet altijd goed, ze kan zo maar zonder het te willen naast de piste terecht komen

 

  Serfaus Fiss en Ladis in Tirol uitzending 8 november 2020 

Saskia is weliswaar niet voor de eerste keer op he zonneplateau, maar vindt het toch leuk om samen met Robine Lievaart door het skigebied te skiën. Er zijn wat nieuwe ontwikelingen, zoals een nieuw liftkaarten systeem. Makkelijk om thuis al te boeken en er is een nieuwe lift in Fiss. De "Zwölfer" zoals ze die noemen. Natuurlijk wil Saskia ook de mooie faciliteiten voor de kinderen in "Bertaland" in Fiss bekijken. Het blijft wel heel bijzonder zo'n uitgebreid kinderparadijs.

Koert-Jan heeft zich zelf vandaag de opdracht gesteld om naar het hoogste punt van het skigebied te gaan. De Masnerkopf. Maar dat is best wel een eind skiën. Niet erg, want hem overkomen alleen maar mooie diepe sneeuwhellingen en panorama's met een mooi restaurant. Lijkt ons allemaal geen straf.

 

 

  La Norma en Bessans in de Maurienne Vallei 15 november 2020

 

I

n deze uitzending zijn Saskia en Koert-Jan in de Maurienne Vallei. Saskia in de plaats, of misschien beter gezegd het dorp Bessans. Zij gaat daar langlaufen want Bessans is wel het mekka voor de langlaufer. Uitgestrekte loipes en alle faciliteiten voor de langlaufer. Ruim 140 km aan loipes, dus vervelen doe je daar niet. Saskia gaat daar de Olympische sport biatlon proberen. Een kombinatie tussen langlaufen skaten en geweerschieten. De moeilijkheidsgraad zit hem in de ademhaling. Verder een mooi E-bike tocht op een fat-bike en een wandeling door de eeuwenoude dorpjes in de buurt.

 

 Koert-Jan is in de wintersportplaats La Norma. Ze noemen zich daar de “The Cosy Place” Een mooie familie georiënteerde plaats. Hij ontmoet daar Ilse die daar al jaren komt. Samen gaan skiën ze door het gebied op zoek naar de mooie steile afdalingen. Zou hij haar bij houden? Ook een sneeuwschoentocht hoort erbij. Een verrassing voor Ilse is een ontmoeting met een biertje waar ze haar vader ziet.

 

  UITZENDING 22 NOVEMBER ZELL am SEE - KAPRUN 

Saskia Pieck en Koert-Jan de Bruijn bezoeken Kaprun en Zell am See. Deze staan in deze uitzending centraal. Saskia gaat naar Kaprun. En daar is nogal wat veranderd. In ieder geval wat het mega project de k3 kabelbaan betreft. Vroeger, als je naar de gletscher wilde, moest je een rit met de auto maken naar het dalstation . Nu is dat in 1x verbeterd. Je gaat met de Maiskogelbahn naar boven en daar stap je over in de nieuwe K3 bahn. K3 staat voor 3 kabels waaraan de kabelbaan hangt. Groot voordeel, zelfs bij veel wind geen probleem. Zij doet dat niet alleen, ze gaat met Caroline Ooms die daar als skilerares voor gehandicapten werkt. Je vindt haar Zij geeft ski- en snowboardlessen, begeleidt mensen met een lichamelijke beperking. Te vinden op:http://www.upadaptivesports.nl

Koert-Jan is in het skigebied van Zell am See te  vinden. Ze noemen het daar ook wel de Schmittenhšhe. Ook daar zijn de nodige veranderingen. Zo kan is er nu een liftverbinding met het skigebied van Saalbach-Hinterglemm. Dan heb je zomaar over 408 kilometer die je nu met 1 liftpas kan beskien. Dan kom je een eind. Maar misschien het mooiste wat hij meemaakt is de zonsopgang bovenop de berg. Met een klein gezelschap ski‘rs die betovering zien en dan aansluitend een luxe-ontbijt te genieten, is een voorrecht. Wat trouwens iedereen met vooraanmelding kan beleven.

 

UITZENDING JUNGFRAU REGION GRINDELWALD EN AXALP 29 NOVEMBER 2020

Sophie is samen met Stephan Rekker op stap in Grindelwald. De moeder van Stephan is Zwitsers van geboorte, dus Stephan kan er ook wel wat van. Dat komt Sophie goed uit. Hij neemt haar mee naar het skigebied gedeelte in Grindelwald, met de naam “First”. Daar heb je talloze mogelijkheden van wintersport. Van prachtige pistes tot uitdagingen met zip-lines, rodelbanen, de First-Vlieger. Maar indrukwekkend blijft het mooie uitzicht op de 4-duizenders vanaf de Cliff Walk een adembenemende route langs de berg.

 

Koert-Jan gaat een mooie kanotocht over het Brienzermeer maken. Is nou niet echt wat meteen in je opkomt, maar is wel heel leuk en vooral bijzonder zo midden in een vers besneeuwd landschap. Nee, hij gaat geen kopje-onder.  Na deze ervaring gaat hij naar de Axalp. Een “Geheimtip. Nog bijna nergens in een skiatlas te vinden. Vooral om dat het klein is. Dat is tegelijkertijd ook de charme van de plaats. Alle appartementen aan en op de piste, toch wat kilometers maar vooral heel rustig. Ideaal voor een “corona” oponthoud toch?

 

 LES SYBELLES UITZENDING 6 DECEMBER 2020

In deze uitzending is Saskia op stap met 2 reisleiders van Sunweb. Glenn en Falke, niet te verwarren met die lekkere warme kousen (!). Nou die kennen daar de weg natuurlijk wel. Een mooie rondtocht door het gebied, waarbij ze wel aan de kant van Le Corbier blijven. Dan pas zie je hoe groot het skigebied is. 310 kilometer, het 4e skigebied in Europa. Koert-Jan is aan de andere kant van Les Sybelles. Vanuit St. Sorlin d’Arves gaat hij de Bergen in. Eerste met een parapenter de berg af en dan naar het hoogste punt van het gebied. Grappig is dat hij ook nog op een route van de Tour De France skiet. Gewoon op de weg. Deze Croix Fer is natuurlijk in de winter gesloten voor fietsverkeer.

 

 UITZENDING BERWANG 13 DECEMBER  

De Snowboarder van deze aflevering is onze vaste reporter en presentator Patrick van der Graaf. Het gaat daar op stap met de 28e jarige Paul van Laere die al jaren in Berwang komt. Dus de uitgelezen persoon om Patrick door het leuke en knusse skigebied te leiden. Dat je dan daardoor mooie diepe sneeuw hellingen tegen komt is dan ook niet gek. Paul is al het ware daar opgegroeid. Iedereen kent hem daar dan ook.

 

Sophie is natuurlijk weer alleen op stap. Nou ja, dat wil zeggen, ze maakt een mooie sneeuwschoen tocht met Klaas van Walderveen. Een Nederlander die daar al jaren woont in Berwang. We kennen Klaas van heel lang geleden toen hij een keer gast was in Snow magazine. Intussen heeft hij zich daar goed gesetteld met zijn kinderen in dit mooie leuke en vooral knusse dorp. Maar Sophie is niet te remmen, ze bekijkt alle leuke pistes en ze mag mee doen met een van haar grootse dromen wat ski‘n betreft: Meedoen met de wekelijkse skishow. Nou daar werd ze wel erg blij van. Trouwens een heel spectaculaire show, die je echt een keer gezien moet hebben

.

 UITZENDING VAL DI FIEMME 20 DECEMBER

Koert-Jan heeft een afspraak met Sytske, een dame die al heel wat jaren in Itali‘ woont. En dus de aangewezen persoon om Koert-Jan hier in dit prachtige stuk Alpen wegwijs te maken. Het begint al met een goeie warmloper. LangLaufen, een sport voor jong en oud en voor snel en genieten. Dat laatste is voor hun het doel. Prachtig uitzicht op de Dolomieten, misschien wel een van de mooiste bergketens in de Alpen. Daarna trekt hij zijn skiÕs aan en gaat naar o.a. Alpe Lusia. Om te ski‘n, leuke berghutten met heerlijke keukens en een mooie sun-downer als klap op de vuurpijl.

 

Sophie is helemaal alleen op pad  en dat vindt zij leuk. Vanuit haar hotel in Cavalese ontdekt ze het skigebied Alpe Cermis. Het heeft hele fijne carve-pistes en ook daar vinden we hele mooie restaurants op de piste. Culinairder wordt het niet meer.  Maar ook het dorp Cavalese is meer dan de moeite waard om te bezoeken, dus een leuke wandeling door de oude dorpskern vindt Sophie wel leuk. Ja, zij houdt wel van cultuur.

  UITZ. 27 DECEMBER GASTEIN en SCHLADMING-DACHSTEN 

 

Saskia is deze uitzending op stap in het Gasteiner Tal. Ze ontmoet daar Liddy van Gennip, die daar werkt voor het VVV als Marketing & Office manager voor Gastein Tourismus. Haar hobby is ski‘n, dus dat maakt het meteen al makkelijker. Maar het wordt geen gewone tocht, want er worden meer dan 1 hut(ten) bezocht. Het culinaire leven van de omgeving wordt aan een zwaar onderzoek gedaagd. Nou dat is natuurlijk ook een belangrijke vorm van wintersport. Dat er ook van de natuurlijke warmtebronnen in Gastein wordt genoten is logisch.

 

Koert-Jan ontdekt het skigebied in Schladming-Dachstein. Nou en dan moet je aardig gas geven om het hele gebied te inspecteren. Begint met een kop koffie, ontbijt op een mooie bergalm, en eindigt, om de calorie‘n vooral de loop te laten alweer in een berghut,. met een.... caloriebom  Germknodel....O ja. Yoga op de berg, dat had ie ook nog aan zijn ski hangen.

 

 UITZ. 3 januari 2021 HOCHOETZ en KÜHTAI   

 

Onze Snow Patrick van der Graaff laat zich in deze uitzending door Sanne Geraedts leiden. Deze 36 jarige dame woont in de buurt van Innsbruck. Ze is snowboarderster en dat is voor Patrick wel extra leuk. Ze glijden rondom in 360 graden om het dorp. Het is sneeuwzeker, dat komt door de hoogte. Ook weinig machinesneeuw/ Er is een geweldige Half-Pipe dus daar moeten ze natuurlijk even kijken of doorheen. Ook de leuke rodelnbaan ontkomt niet aan hun aandacht. Alweer een wedstrijd?

 

Sophie van Hoytema is in het skigebied Hochoetz. Een leuk gezellig overzichtelijk gebied met vele mogelijkheden. Een highlight is zeker de Bielefelder Hütte waar je op een prachtig terras uitzicht hebt over het mooie panorama en de vrij rondvliegende adelaars. Het kinderaanbod is heel groot in Hochoetz, vooral ook het Widiland. Daar stapt Sophie in een sort van trein met kinderen die door een artificiele trein heen dendert. Nog nooit gezien. De afdaling door het bos met de uitleg van alle dieren die hier leven is meer dan de moeite waard.

 

  UITZ. AVORIAZ PORTES DU SOLEIL 10 januar i

Koert-Jan en Saskia wonen in ŽŽn van de mooiste appartementen in Avoriaz. Het voordeel is dat de onderkomens letterlijk allemaal op de piste staan. Een beter ski-in ski-out kan je je niet voorstellen.

Saskia is op haar dag stap met de 36 jarige Hugo van Drie die bij Sunweb werkt. In het begin geen geluk met het weer, nou ja dat wil zeggen het sneeuwt. Ze bezoeken een  kaasboerderij , een hele mooie uitgegraven ijsgrot, od eigenlijk sneeuwhol. Maar op het eind van de dag gaat Saskia uit haar dak, want de zon komt en er ligt een hele bak sneeuw.

 

Koert-Jan kijkt rond in het dorp. Alles gaat er op skiÕs. Hij gaat door Òthe StashÓ een park voor free-stylers in elke vorm die je je maar voor kan denken. Daarvan zijn er meerdere, maar vooral gemaakt en ontworpen om het fun-element van de wintersport te verhogen. Dat lukt. Bovendien vindt hij een prachtig oud klein dorpje waar de kaas-fondue in het zonnetje buiten op een terras geweldig smaakt. Les Lindarets is heel bijzonder.

UITZENDING 17 JANUARI SKI PLUS INNSBRUCK

Sophie is rondom Innsbruck aan het kijken. Ze begint in de stad, want dat is al heel leuk om te shoppen, huiveringwekkend is de springschans, ga daar maar eens op de reling staan en het skigebiedje de Nordkette. Alleen al leuk vanwege het uitzicht, maar ook goed om een paar mooie skibochten te maken.

Koert-Jan is in een ander skigebied van de SKI-PLUS-CITY-PASS en wel de Stubaier Gletscher. Niet alleen, dat doet hij met : Michael Dekkers, 49 jaar en van beroep eigenaar van een gevel restauratie en onderhoudsbedrijf. Hij kan wel ski‘n en hij kent de Gletscher heel goed. Ook de nieuwe dalafdaling.